Ta strona korzysta z plików cookies. W każdej chwili możesz wyłączyć ich zapisywanie w ustawieniach przeglądarki. Przeczytaj więcej nt. Polityki prywatności strony.
Jagoda Chochołek – uczennica klasy 4 technikum o profilu technik technologii żywności Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju – została wyróżniona Stypendium Podkarpackich Samorządów Terytorialnych dla najzdolniejszej młodzieży regionu!
Nagroda została przyznana 20 maja 2025 r., a do stypendium Jagodę zgłosił Powiat Krośnieński.
Co wyróżniło Jagodę?
8. miejsce i tytuł laureata XLVII Olimpiady Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie (Włoszczowa, 10–12.03.2025)
Udział w finale XXVI Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności (20–21.03.2025)
2. miejsce w międzynarodowym konkursie Sweet Cup w Preszowie
Udział w XXV Małopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych
Cenne doświadczenie zdobyte podczas zagranicznych staży zawodowych
Pasjonatka cukiernictwa, pracowita, utalentowana – Jagoda jest przykładem młodego talentu, który zasługuje na uznanie!