W dniu 5 czerwca 2019 r w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Tarnobrzegu odbyła się VIII edycja konkursu kulinarnego ,,Kreatywny Kucharz”
W konkursie wzięło udział 16 uczniów ze szkół gastronomicznych. Tematem przewodnim tegorocznych zmagań był PODKARPACKI FUSION. Zadaniem uczestników było przygotowanie dania głównego z Łososia z dodatkami oraz deseru w którym wykorzystana musiała być czekolada mleczna i gorzka.
ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu reprezentowały dwie uczennice z I Klasy Szkoły Branżowej w zawodzie kucharz: Sylwia Widz przygotowała: Danie główne: Łosoś pieczony podany z puree z batatów i gruszki oraz aromatycznymi warzywami. Deser: Brownie czekoladowe z orzechami , śmietaną, żelem porzeczkowym i owocowym kawiorem.
Z klasy II szkoły branżowej w zawodzie kucharz Klaudia Kozdroń, przygotowała:
Danie główne :Łosoś otulony boczkiem podany na szpinaku z puree z pietruszki i gruszki.
Deser: Czekoladowa chmurka z truskawkami.
Komisja konkursowa, wyraziła podziw i uznanie dla Sylwii za pomysłowość i oryginalność w komponowaniu smaków i barw przygotowanych dań i przyznała jej WYRÓŻNIENIE.
Uczennice do konkursu przygotowała Małgorzata Wawro.
- 20190605 145639
- 20190517 122607
- 20190605 131130
- 20190516 105505
- 20190605 094525
- 20190605 145002
- 20190605 150551
- 20190605 094618
- 20190528 103446
- 20190605 150119
- 20190605 104539
Serdecznie dziękujemy pani kierownik Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP, Małgorzacie Frączek za pomoc i wsparcie dla uczniów biorących udział w konkursie.