Wyróżnienie dla Klaudii Kuźmy i Angeliki Gankiewicz uczennic ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu
W FINALE V MIĘDZYNARODOWEGO KONKURSU KULINARNEGO
MAŁOPOLSKIE PRODUKTY REGIONALNE I TRADYCYJNE
,,SMAK GOŚCINNOŚCI 2019”
W dniu 05.04.2019 r. Klaudia Kuźma i Angelika Gankiewicz uczennice ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu w zawodzie kucharz reprezentowały szkołę w finale V Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego Małopolskie Produkty Regionalne i Tradycyjne ,,Smak Gościnności 2019” w Myślenicach. Do finału zakwalifikowało się tylko 14 szkół (zespołów dwuosobowych ) z całej polski w tym 3 szkoły z zagranicy.
Tematem przewodnim konkursu była suska sechlońska.
Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu 4 zakąsek zimnych lub gorących oraz 4 porcji dania zasadniczego. Uczennice przygotowały następujące potrawy:
Zakąska: Ślimaczek ze śliwką podany na mixie sałat z dresingiem śliwkowym.
Danie zasadnicze: Polędwiczka wieprzowa ze śliwką podana z kulkami ziemniaczanymi ,sosem rozmarynowo- śliwkowym i blanszowanym brokułem.
W klasyfikacji ogólnej Klaudia i Angelika otrzymały WYRÓŻNIENIE.
Komisja konkursowa oceniła poziom konkursu na bardzo wysoki, wyraziła podziw i uznanie dla uczniów za pomysłowość i oryginalność przygotowanych dań. Uczniów do konkursu przygotowała pani Małgorzata Wawro.
- 20190405 115428
- 20190405 085841
- 20190405 115927
- 20190405 153323
- 20190405 155833
Serdecznie dziękujemy pani kierownik Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP, Małgorzacie Frączek za pomoc i wsparcie dla uczniów biorących udział w konkursie.