W dniu 18 stycznia 2018 r w Zespole Szkół Zawodowych w Gorlicach odbył się Wojewódzki ( Okręgowy) Konkurs na Najlepszego Ucznia w Zawodzie kucharz.
W eliminacjach wzięło udział 8 uczniów z 5 szkół ( z Biecza, Iwonicza Zdroju , Gorlic, Pilzna i Naszej Szkoły.
Tematem przewodnim konkursu były: Potrawy z drobiem w roli głównej.
Tematyka turnieju obejmowała wiadomości teoretyczne i umiejętności praktyczne w zakresie przedmiotów gastronomicznych poszerzonych o literaturę zawodową .
Uczniowie musieli w ciągu 60 minut rozwiązać test a następnie wykonać potrawy.
Wioleta Sobolak przygotowała : Przysmak drobiowy z pomidorami i mozzarellą podany z kulkami szpinakowymi, kalafiorem czerwonym i sosem serowym zajmując III miejsce w konkursie, będące równoznacznym zakwalifikowaniem się do konkursu ogólnopolskiego, który odbędzie się w kwietniu w Zabrzu. Natomiast Klaudia Żebracka przygotowała: Filet drobiowy z nadzieniem brokułowym podany z tortillą ziemniaczaną , salsą pomidorową i glazurowaną marchewką otrzymując Wyróżnienie.
Uczennice do konkursu przygotowywała Pani Małgorzata Wawro.
Gratulujemy Wioli i Klaudii życząc dalszych sukcesów.
- 20180118 130114
- 20180118 142851
- 20180118 135020
- 20180118 130704
- 20180118 130612
- 20180118 130306








