Wyróżnienie dla Klaudii Żebrackiej i Patrycji Majki – uczennic ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu w XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017

Wyróżnienie dla Klaudii Żebrackiej i Patrycji Majki – uczennic ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu w XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017
Wyróżnienie dla Klaudii Żebrackiej i Patrycji Majki – uczennic ZS przy OSiW OHP  w Iwoniczu   w XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017

W dniach 8-9 grudnia 2017 r. w Rzeszowie odbył się XII Europejski Konkurs Kulinarny EKOGALA 2017.
Tematem przewodnim konkursu była wieprzowina. Uczestnicy musieli w ciągu 60 minut przygotować 8 porcji dania głównego, składającego się z polędwiczki wieprzowej z obowiązkowym wykorzystaniem sera koziego, ziemniaków oraz mrożonych warzyw Oerlemans (bób, fasola szparagowa cięta żółta).

W rywalizacji zmierzyło się 12 drużyn ( Jarosław, Iwonicz-Zdrój, Sandomierz, Trebisov, Zakopane, Ropczyce, Iwano Frankivsk, Bochnia, Lwów, Rzeszów, Gorlice).

ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu reprezentowały uczennice z klasy III ZSZ: Klaudia Żebracka i Patrycja Majka, które przygotowały polędwiczkę wieprzową z farszem orzechowo – jabłkowym podaną z ziemniakami z ogniska, fasolą szparagową, bobem, papryką i sosem z sera koziego.

Chociaż poziom był bardzo wysoki i wyrównany, jury musiało dokonać oceny według szczegółowych kryteriów oceniania i wyłonić zwycięzców. Klaudia i Patrycja otrzymały WYRÓŻNIENIE. Uczennice do konkursu przygotowała Małgorzata Wawro.

Powiększ litery
Zmień kontrast