Wyróżnienie dla Michała Widza i Arkadiusza Żarnowskiego w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym w Myślenicach „Smak gościnności 2017”

Wyróżnienie dla Michała Widza i Arkadiusza Żarnowskiego w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym w Myślenicach „Smak gościnności 2017”
Wyróżnienie dla Michała Widza i Arkadiusza Żarnowskiego w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym w Myślenicach „Smak gościnności 2017”

Michał Widz i Arkadiusz Żarnowski uczniowie klasy III  ZSZ w zawodzie kucharz  Zespołu Szkół przy Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Iwoniczu , otrzymali  wyróżnienie  III  Międzynarodowym   konkursie   Kulinarnym   ,, Smak Gościnności 2017,, który odbył się w  dniu 31 marca 2017 r  w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach.

W konkursie wzięło udział 28 uczestników( 14 zespołów dwuosobowych) z:

Gdańska,   Polanicy Zdroju ,  Łodzi ,  Miechowa ,  Tarnowa,  Myślenic ,  Krakowa ZSG nr 1 i ZSG NR 2  oraz 5 szkół z  poza granicy kraju: z Hiszpanii, Rumunii, Ukrainy, Węgier  i Francji.

Tematem przewodnim konkursu była ,, jagnięcina podhalańska,,

Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu zakąski zimnej lub gorącej oraz dania zasadniczego. Uczniowie przygotowali następujące potrawy:

ZAKĄSKA: KOTLECIKI JAGNIĘCE W TOWARZYSTWIE MOSKOLI Z NUTKĄ SOSU CEBULOWO- WINNEGO I KARMELIZOWANYCH WARZYW.

DANIE ZASADNICZE:  JADŁO BACY  W ASYŚCIE KAPUSTY Z KMINKIEM, PUREE Z  CZARNEJ RZEPY I PIECZONYCH POMIDORÓW.

Komisja konkursowa oceniła poziom konkursu na bardzo wysoki, wyraziła podziw i uznanie dla uczniów za pomysłowość i oryginalność przygotowanych dań.

Uczniów  do konkursu przygotowała pani   Małgorzata Wawro.

Uprzejmie informujemy, że w dniu 26 września 2017 r. o godz. 18.00 w sali kina Wczasowicz w Iwoniczu-Zdroju,

w związku z ogłoszonymi konsultacjami społecznymi.

odbędzie się spotkanie w sprawie uchwalenia statutu Miasta Iwonicz-Zdrój.

Prosimy mieszkańców o zapoznanie się z załączonym projektem uchwały (do pobrania także w Biurze Obsługi Mieszkańca)

określającej statut Miasta Iwonicz-Zdrój oraz o zgłaszanie do niego konstruktywnych opinii i uwag.

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close