Wyróżnienie dla Klaudii Żebrackiej i Patrycji Majki – uczennic ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu w XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017

Wyróżnienie dla Klaudii Żebrackiej i Patrycji Majki – uczennic ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu w XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017
Wyróżnienie dla Klaudii Żebrackiej i Patrycji Majki – uczennic ZS przy OSiW OHP  w Iwoniczu   w XII Europejskim Konkursie Kulinarnym EKOGALA 2017

W dniach 8-9 grudnia 2017 r. w Rzeszowie odbył się XII Europejski Konkurs Kulinarny EKOGALA 2017.
Tematem przewodnim konkursu była wieprzowina. Uczestnicy musieli w ciągu 60 minut przygotować 8 porcji dania głównego, składającego się z polędwiczki wieprzowej z obowiązkowym wykorzystaniem sera koziego, ziemniaków oraz mrożonych warzyw Oerlemans (bób, fasola szparagowa cięta żółta).

W rywalizacji zmierzyło się 12 drużyn ( Jarosław, Iwonicz-Zdrój, Sandomierz, Trebisov, Zakopane, Ropczyce, Iwano Frankivsk, Bochnia, Lwów, Rzeszów, Gorlice).

ZS przy OSiW OHP w Iwoniczu reprezentowały uczennice z klasy III ZSZ: Klaudia Żebracka i Patrycja Majka, które przygotowały polędwiczkę wieprzową z farszem orzechowo – jabłkowym podaną z ziemniakami z ogniska, fasolą szparagową, bobem, papryką i sosem z sera koziego.

Chociaż poziom był bardzo wysoki i wyrównany, jury musiało dokonać oceny według szczegółowych kryteriów oceniania i wyłonić zwycięzców. Klaudia i Patrycja otrzymały WYRÓŻNIENIE. Uczennice do konkursu przygotowała Małgorzata Wawro.

Uprzejmie informujemy, że

dnia 22 grudnia 2017 r. (piątek) 

Urząd Gminy w Iwoniczu-Zdroju będzie nieczynny.

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close