Klaudia Żebracka i Wioleta Sobolak W finale IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego Małopolskie produkty regionalne i tradycyjne ,,smak gościnności 2018”

Klaudia Żebracka i Wioleta Sobolak W finale IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego Małopolskie produkty regionalne i tradycyjne ,,smak gościnności 2018”
Klaudia Żebracka i Wioleta Sobolak   W finale  IV Międzynarodowego  Konkursu Kulinarnego   Małopolskie produkty regionalne i tradycyjne  ,,smak gościnności  2018”

W dniu 12.04.2018 r. Klaudia Żebracka i Wioleta Sobolak uczennice klasy III ZSZ w zawodzie kucharz reprezentowały Zespół Szkół przy OSiW OHP w Iwoniczu w finale IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego Małopolskie Produkty Regionalne i Tradycyjne ,,Smak Gościnności 2018” w Myślenicach. Do finału zakwalifikowało się tylko 11 szkół (zespołów dwuosobowych ) z całej polski i 3 szkoły z zagranicy.
Tematem przewodnim konkursu była Fasola piękny Jaś z Doliny Dunajca.
Zadanie konkursowe polegało na przygotowaniu 4 zakąsek zimnych lub gorących oraz 4 porcji dania zasadniczego. Uczennice przygotowały następujące potrawy:
Zakąska: Torcik Fasolowy z dresingiem koperkowym
Danie zasadnicze: Polędwiczka wieprzowa nadziewana otulona boczkiem, w kruszonce ziołowej , podana z puree fasolowym z alla czatnej śliwkowo jabłkowym i grillowaną cykorią.
W klasyfikacji ogólnej Klaudia i Wiola otrzymały WYRÓŻNIENIE.

Komisja konkursowa oceniła poziom konkursu na bardzo wysoki, wyraziła podziw i uznanie dla uczniów za pomysłowość i oryginalność przygotowanych dań. Uczniów do konkursu przygotowała pani Małgorzata Wawro.
Konkurs zaszczycił swą obecnością znany i ceniony historyk i pasjonat gotowania Robert Makłowicz.

Uprzejmie informujemy, że

dnia 22 grudnia 2017 r. (piątek) 

Urząd Gminy w Iwoniczu-Zdroju będzie nieczynny.

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close